Oczar wirginijski liść - 50g

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 17,90 zł 17.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Nanga
Kod produktu: 87D2-48890

Opis

Oczar wirginijski (Hamamelis virginiana) – drobne drzewo lub pokaźny krzew o nitkowatych, żółtych kwiatach. Charakteryzuje się późną porą kwitnienia, przypadającą na koniec jesieni lub początek zimy. Pochodzi ze wschodnich rejonów Ameryki Północnej. W Polsce uprawiany jako roślina ozdobna. Surowcem zielarskim są jego liście oraz kora. Liście oczaru obfitują w cenne substancje aktywne, takie jak: flawonoidy, garbniki, kwas galusowy, saponiny, woski, żywice i olejki eteryczne. Już setki lat temu roślina ta znana była Indianom z Ameryki Północnej, którzy przyrządzali z niej preparaty pielęgnujące skórę, wspierające procesy regeneracyjne, wspomagające gojenie się ran. Obecnie Hamamelis virginiana jest powszechnie wykorzystywany w kosmetologii. Napary lub odwary z liści oczaru wirginijskiego zastosowane zewnętrznie wspaniale wpływają na kondycję skóry. Szczególnie dobrze sprawdzają się w przypadku cery naczynkowej, wrażliwej, łojotokowej i trądzikowej. Co ciekawe, woda z oczaru wirginijskiego stosowana jest także do pielęgnacji tatuaży.


Właściwości prozdrowotne:

  • Oczyszcza i regeneruje skórę.
  • Łagodzi podrażnienia i przyśpiesza procesy gojenia się ran.
  • Działa ściągająco, zmniejsza wysięk.
  • Rozświetla i nadaje skórze zdrowy wygląd.
    Oczar wirginijski – liście dostępny w postaci ciętej lub mielonej.

Skład:

Liść oczaru wirginijskiego 100%.
Produkt najwyższej jakości, pochodzący z upraw w Ameryce Północnej.
Kraj pochodzenia: Chiny.


Zalecany sposób użycia:

Liść cięty

Napar: 1-2 łyżki surowca zalać szklanką wrzątku, odstawić do zaparzenia pod przykryciem na 20 minut, po czym odcedzić. Stosować do użytku zewnętrznego.

Liść mielony

Napar: 1 pełną łyżkę proszku zalać szklanką wrzątku, odstawić do zaparzenia pod przykryciem na 20 minut, po czym odcedzić. Stosować do użytku zewnętrznego.


Sposób przechowywania:

Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.



Część rośliny: liść
Sposób zbioru: Z upraw konwencjonalnych
Tradycyjna medycyna: Europejska
Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
Zdrowie: Higiena jamy ustnej
Zastosowanie: do kremów, balsamów, pielęgnacja ciała, pielęgnacja twarzy, dla cery tłustej, rany i otarcia, trądzik

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Twoja Natura | ul. Główna 56, 61-007 Poznań, woj. wielkopolskie | telefon: 531 617 823, e-mail: sklep.twojanatura@gmail.com

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl