PROMOCJE
Ochronna pomada do ciała z olejem monoi | 75ml
Ochronna pomada do ciała z olejem monoi | 75ml
51,90 zł 40,00 zł
szt.
L-Fenyloalanina / LPA 50g NANGA
L-Fenyloalanina / LPA 50g NANGA
14,50 zł 10,00 zł
szt.
L-Tryptofan 50g NANGA
L-Tryptofan 50g NANGA
39,90 zł 23,00 zł
szt.
Hydrolat z melisy 100ml
Hydrolat z melisy 100ml
24,99 zł 20,00 zł
szt.
Hydrolat z rozmarynu 100ml
Hydrolat z rozmarynu 100ml
24,99 zł 20,00 zł
szt.
Beta-alanina 50g NANGA
Beta-alanina 50g NANGA
10,30 zł 9,60 zł
szt.
Inozytol 50g
Inozytol 50g
14,90 zł 11,00 zł
szt.
Róża czerwona pąki
Róża czerwona pąki
10,95 zł 8,00 zł
szt.
Witamina B9 (Kwas foliowy) - aerozol (30ml)
Witamina B9 (Kwas foliowy) - aerozol (30ml)
15,99 zł 10,00 zł
szt.

Nerkowiec & Malina 200g

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 23,00 zł 23.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Kod produktu: D1B8-500B4

Opis

NERKOWIEC & MALINA

Pasta orzechowa NERKOWIEC & MALINA to kompozycja powstała z połączenia najwyższej jakości orzechów nerkowca z malinami które zostały poddane procesowi liofilizacji. Połączenie to bogactwo smaku pochodzące z naturalnej słodyczy orzechów nerkowca oraz bardzo wyraźnej malinowej nucie.


Orzechy nerkowca to źródło cennych wartości odżywczych. Nerkowce pełne są witamin, takich jak witaminy A, D, E oraz K, a także witaminy z grupy B. Posiadają również liczne składniki mineralne, takie jak sód, potas, żelazo, fosfor czy magnez, ponadto zawierają liczne przeciwutleniacze, których zadaniem jest usuwanie z organizmu szkodliwych wolnych rodników, które odpowiadają za rozwijanie się groźnych chorób.


Czym jest proces liofilizacji.

Liofilizacja to proces usuwania wody z produktu spożywczego w stanie zamrożenia przy udziale niskiej temperatury (do -50°C) i obniżonego ciśnienia. Następnie przeprowadzana jest sublimacja kryształków lodu, która polega na tym, że lód natychmiast przechodzi w parę wodną, z pominięciem fazy stanu ciekłego. Kolejny etap to dosuszanie w temperaturze 40-50°C.

Zalety liofilizacji. 

Dzięki wykorzystaniu liofilizacji zachowujemy naturalnie występujące w produktach składniki odżywcze. Liofilizowane warzywa i owoce zachowują makroskładniki, czyli białka, tłuszcze, węglowodany, a także składniki mineralne. Odznaczają się również wyjątkowo niewielkim ubytkiem witamin w porównaniu z produktami suszonymi czy konwencjonalnie mrożonymi. Dodatkowo – dzięki zredukowaniu w produktach ilości wody (wilgotność pozostaje na poziomie 1-2%) – zapobiega się rozwojowi niepożądanych drobnoustrojów, w związku z czym liofilizowane produkty są bezpieczne mikrobiologicznie, czyli nie są narażone na rozwój bakterii czy grzybów.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Twoja Natura | ul. Główna 56, 61-007 Poznań, woj. wielkopolskie | telefon: 531 617 823, e-mail: sklep.twojanatura@gmail.com

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl